1. |
Серебряков Р.А. Розроблення процесу імпульсного електроплазмолізу тканини цукрового буряку та способу її комбінованої теплової і електричної обробки: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Р.А. Серебряков ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2002. — 21 с.: рис. — укp.Встановлено, що ефективність електроплазмолізу тканини цукрового буряку залежить від напруженості електричного поля, тривалості імпульсів і міжімпульсних пауз імпульсного електричного поля. Доведено, що зростання напруженості електричного поля підвищує ефективність електрообробки, оптимальна тривалість якої не повинна перевищувати характеристичний час прояву процесів дифузійної міграції вологи (близько 1 с для бурякової тканини). За допомогою математичного моделювання та експериментальних досліджень показано, що доцільним є проводження комбінованої термічно-електричної обробки з попереднім нагрівом сировини до температури близько 50 - 55 C, що забезпечує умови мінімізації енерговитрат на процес електроплазмолізу. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3 + Шифр НБУВ: РА323199
Рубрики:
|